SERVICII DE CURĂȚARE INDUSTRIALĂ

Dacă doriţi să restauraţi sau să igienizați, curăţaţi orice suprafață contaminată, iar această lucrare nu justifică investiţia în echipamentele cu care puteţi ajunge la rezultatul dorit, atunci merită să apelaţi la un prestator de servicii. MERIDIAN INVEST oferă servicii de curăţare, igienizare şi restaurare de ceea mai înaltă calitate pentru orice problemă cu care vă confruntați. Noi nu încercăm să vă vindem ceva – noi dorim să vă oferim soluţia cea mai potrivită pentru problema Dvs

Meridian Invest vă poate oferi metoda cea mai curată de îndepărtare a depunerilor, prin curățarea, sablarea cu gheață uscată (carbonică).

Această tehnologie se bazeazã pe o tehnică de suflare asemănătoare tehnicii de suflare a nisipului, numai că în loc de nisip se folosește CO2 solidificat, denumit gheață uscată sau carbonică.

La impact granulele se sublimează, retransformându-se în forma naturală de gaz, generând reziduuri minime, egale cu cantitatea depunerilor îndepărtate, iar suprafața curățată rămâne uscată și neafectată, metoda fiind 100% nonabrazivă.

Avantajul folosirii granulelor de gheață uscată ca materie de suflare este dublu:

 • 1. Datorită temperaturii foarte scăzute a granulelor de gheață uscată (-78°C sau -109°F) contaminațiile se contractează, ușurând îndepărtarea acestora de materialul de bază.
 • 2. Granulele de gheață uscată se evaporizează la impact, ceea ce înseamnă că va rămâne în urmă numai contaminația. Această evaporare naturală a granulelor de gheață uscată este principalul avantaj al tehnicii de curățare cu gheață uscată.

Apelați la serviiciile noastre de curățare cu gheață carbonică de fiecare dată când suprafața de curățat este foarte valoroasă, neafectarea acestuia este esențială, când doriți să faceți o întreținere rapidă a utilajelor Dvs. și eventualele pierderi de producție sunt importante și când calitatea este primordială.
Noi vă vom ajuta!

Prin utilizarea echipamentelor de curățare cu abur uscat și saturat, (umiditate maxima 5%), Meiridian Invest, prin serviciile sale garantează o igienizare și dezinfectare optimă.

Folosind o metoda naturală și ecologică de curățare, dezinfectare și degresare profundă, reducem chimicalele, toxicitatea și apa din spațiul de lucru, fără a utiliza solvenți.

Avantaje:

 • 1. curăţăm mai profund decât cu orice produs chimic,
 • 2. este metoda cea mai eficientă pentru a dezinfecta suprafeţele fără a avea reziduuri chimice sau de altă natură în care microorganismele s-ar putea dezvolta,
 • 3. curăţarea cu aburi este mai ușoară, mai rapidă şi mai eficientă decât metodele tradiţionale,
 • 4. aparatul de curățare cu aburi vă permite sute de aplicaţii, care de obicei sunt foarte greu de făcut,
 • 5. curăţarea cu aburi este o tehnologie VERDE. Fără chimicale = făra poluare, ecologic,
 • 6. cu aburi veţi putea curăţa în crăpături, pori şi alte suprafeţe greu de accesat,
 • 7. aburul este foarte recomandat pentru a scăpa oamenii de alergii,
 • 8. functioneaza numai cu apă și curent electric, fără zgomot deranjant.

Sablarea este o operațiune tehnologică de curățare, recondiționare, renovare.

Aceasta se realizează cu ajutorul materialelor abrazive granulare care sunt propulsate cu viteză cu ajutorul unui jet de aer comprimat spre suprafețele de prelucrat.

Se utilizează în industria metalurgică, șantierele navale, construcții, pentru renovare și în general oriunde este necesară curățarea rapidă a diverse suprafețe (piatră, beton, metale, lemn, sticlă, sau alt material solid etc.).

Meridian Invest deține echipamente profesionale de sablare cu ajutorul cărora putem efectua orice lucrare de sablare, de la cea mai fină (curățare strat cu strat), până la sablarea suprafețelor mari sau a oricăror structuri metalice.

Avantaje:

 • 1. Sablarea este o curățare ușor abrazivă sau abrazivă.
 • 2. Puteți ajunge la rezultatul cel mai optim alegând materialul potrivit (nisip, bile de sticlă, sodă caustică, carbonat de calciu)
 • 3. îndepărtează rugina, vopsele, straturi vechi de depunerii.
 • 4. dacă coroziunea atacă din interior, dedesubtul grundului, chiar şi cele mai bune vopsele nu pot să ofere o protecţie corespunzătoare împotriva ruginii. Prepararea de suprafaţă potrivită este la fel de importantă ca şi acoperirea corespunzătoare.
 • 5. faţă de celelalte procedee de curăţare sablarea cu nisip nu numai îndepărtează diferitele impurificări de pe suprafeţele respective, dar odată cu îndepărtarea stratului superior va şi aspri puţin suprafaţa.
 • 6. procedeul poate fi folosit pentru realizarea suprafeţelor rustice, şi depinzând de suprafaţă, şi pentru îndepărtarea vopselelor şi graffitti.
 • 7. sablarea cu nisip îndepărtează oxidarea, coroziunea, vopseaua veche, grundul sau stratul de lac aproape de pe toate suprafeţele de metal.
 • 8. suprafaţa obţinută după sablare, fără reziduuri metalice, este o bază perfectă pentru tratările următoare: lustruire, pulverizare, zincare etc.
 • 9. faţă de procedurile chimice nu rămâne în urmă nici un material chimic care ar influenţa acoperirea în viitor iar pentru grundul nou oferă o suprafaţă rugoasă de lipire.
 • 10. poate fi îndepărtată vopsea, lacurile precum şi părţile îmbătrânite şi de pe suprafeţele de lemn.
 • 11. poate fi aplicat şi pentru accentuarea nervaţiei lemnului proaspăt precum şi pentru curăţirea, obţinerea efectului de anticitate al placajelor de perete, al tavanelor, mobilelor şi al diferitelor structuri de lemn.

Sisteme mecanice automatizate utilizate în industriile alimentare, de îmbuteliere, vinificaţie, etc., pot fi întreţinute, curățate şi sterilizate în timp real cu ajutorul aplicaţiilor cu abur uscat şi saturat, curățările cu gheaţă uscată/carbonică, sau sablări umede cu sodă caustică oferite de către Meridian Invest.

Acestea pot înlocui sau sunt complementare cu metodele de igienizare tradiționale cu produse chimice și dezinfectanți.

Pentru a accelera procesul de curățare și pentru atingerea unor rezultate de calitate ridicată, societatea noastră utilizează cu succes curățarea chimică, combinată cu metodele de mai sus.

Produsele de dezinfectare, degresare sau decapare pot fi utilizate prin pulverizare cu ajutorul echipamentului de curățare cu aburi, sau prin pulverizare directă pe suprafețe înainte de sablarea cu gheață uscată.

De asemenea folosim substanțe chimice în echipamentul de sablare cu apă și materiale abrazive, pentru a preveni coroziunea. Cu echipamentele Ibix de sablare cu umedă putem utiliza bicarbonat de sodiu, pentru decaparea depunerilor minerale (depuneri de piatră) de pe utilaje.

Benzile de transport au tendinţa de a acumula toate reziduurile, datorită scurgerilor şi depunerilor pe parcursul procesului de fabricaţie. Rezervoarele de depozitare şi vasele sunt supuse acumulării de depuneri si formării de cruste în procesul de producţie.

Suprafeţele de oţel sunt curăţate într-o modalitate optimă cu mai puţin efort datorită acţiunii aburului, al șocului termic generat de gheața uscată, sau de acțiunea mecanică a sablării.

Produsele chimice pot accelera aceste procedee, prin reacția chimică de pe suprafețe, înainte de curățarea propriu zisă.

Butoaiele sunt greu de curăţat, mai ales interiorul acestora. Cu un sistem cu jet de abur este posibilă eliminarea oricărui tip de reziduuri, bacterii şi depuneri. Aburul dezinfectează fiecare parte acoperită de microbi şi curăţă orice fel de murdărie, lucru care nu este posibil cu un sistem tradiţional de curăţenie.

Utilizarea produselor dezinfectante împreună cu echipamentele noastre, rezultatul este mai sigur (dovedibil prin analiza de autocontrol microbiologic), deci suprafețele curățate vor fi sterile.

Suprafeţele pot fi complet curăţate cu aceste metode și fără acţiunea vreunui agent chimic care de regula inbibă şi cu mirosuri nedorite.

Dacă produsele chimice nu pot fi eliminate în totalitete, cele utilizate de către noi sunt profesionale, fiind de cea mai înaltă calitate, având avizele necesare și sunt garantate de către furnizorii noștrii. Produsele folosite de noi – dezinfectanții, degresanții și decapanții sunt biodegradabile și sunt folosite numai într-o cantitate strict necesară pentru efectuarea unei prestări.

Cu combinarea metodelor și cu alegerea celui mai bune metode în fiecare caz, bazându-ne pe o experiență de 17 ani și căutând cel mai bun raport de preț/calitate, înlăturăm mirosurile neplăcute, curătăm, dezinfectăm, reînnoim suprafețe, inclusiv cele sensibile (inox, aluminiu, cupru), fără să le deteriorăm.

Apelați la serviciile noastre pentru a menține igiena în spațiile de producție și nu veți fi nevoit să aprovizionați cantități mari de produse chimice, să învestiți în echipamente care nu generează producție în mod direct, la igienizări ne pricepem noi și o rezolvăm noi.

În vederea obținerii rezultatului dorit, echipa noastră este pregatită să rezolve orice problema la înățime, indiferent că vorbim despre lucrări de curățare, igienizare sau renovare, restaurare a unor spații sau edificii care sunt greu de accesat, sau alte tipuri de servicii care necesită intervenții, lucrari la inălțime.

Alpiniștii utilitari pot să lucreze în condiții dificile din punct de vedere al spațiului de manevră sau în perimetre în care instalarea unor schele ar fi imposibilă, iar datorită specificului lucrului în coardă echipa poate sa ofere servicii indiferente de înălțimea obiectivului.

Timpul necesar începerii lucrărilor și deplasării între secțiuni este considerabil mai mic decât cel necesar pentru montarea sau demontarea schelelor și transportul acestora între segmentele obiectivelor.

După evaluarea situaţiei şi probele efectuate la faţa locului, urmărind conceptul de bază ˝all4clean˝, Meridian Invest oferă soluţia tehnică optimă și la capitolul lucrărilor la înălțime, indiferent dacă aceasta este una ocazională sau permanentă.

În spațiile industriale, halele de producție sau de prelucrare, în urma operațiunilor de marunțire, șlefuire, finisare, etc., existența prafului sau a pulberilor este un factor cu o importanță majoră asupra sănătății personalului, dar și asupra aparaturii, a utilajelor sau echipamentelor de producție.

În general, sectoarele unde există potențial să se genereze mai mult praf sunt următoarele:
– din industria exploatării cărbunelui;
– materialelor de construcții (cariere, topitorii, pulverizare materiale, manipulare nisip, etc.);
– industria ceramică (porțelan, olărit, pavaje ceramice, utilizare în domeniul sanitar, etc.);
– industria metalurgică (prelucrarea metalului, sudură, tăiere cu flacăra, prelucrare oțel, galvanoplastia, etc.);
– industria lemnului și a mobilei (debitare, șlefuire, îndoire lemn, etc.);
– industria chimică și farmaceutică (fabricarea plasticului, cauciucului, detergentului sub formă de praf, a vopselurilor);
– în agricultură și creșterea animalelor (silozuri de cereale, scărmănatul și torsul lânei și a bumbacului, ferme de păsări și chiar în parcurile zoologice, etc.

Meridian Invest oferă servicii de desprăfuire prin aspirare in hale industriale, structurile de susținere ale acestora (pereți, acoperis, etc.), depozite, locuri greu accesibile folosind utilaje performante de aspirare.

Cu ajutorul nacelelor sau a metodei de alpinism utilitar putem îndepărta praful / fibra, sau altă contaminare (cărbune mineral, diferite carburi de metale, ciment, oxizi de fier, silicați, diferite fibre naturale sau artificiale, etc.), asigurând astfel condiții optime pentru desfășurarea activităților din diverse incinte.

Intră și vezi ce posibilități oferă produsele noastre!

Vrei să vezi care sunt domeniile unde produsele noastre sunt pe top?