RECONDIȚIONAREA UNEI AMBARCATIUNI DIN FIBRĂ DE STICLĂ PRIN SABLARE CU NISIP AUSTRALIAN

Un client ne-a căutat să curățăm vopseaua veche de pe suprafața bordajului din fibră de sticlă a unei bărci în vederea recondiționării și pregătirii acesteia pentru sezonul de vară.

Barca a trăit și timpuri mai bune, vopseaua veche, pe lângă faptul că estetic lăsa mult de dorit  nu mai îndeplinea nici calitatea primară de a proteja bordajul bărcii.

Pentru a îndepărta vopseaua de pe bordajul din fibră de sticlă, noi am ales procedeul de sablare uscată, deoarece, față de alre metode, este destul de eficient în ceea ce priveste randamentul, respectiv se poate găsi setarea optimă pentru a nu deteriora substratul.

În cazul în care, de pe un substrat delicat dorim să îndepărtăm o depunere veche de vopsea întărită, trebuie să procedăm cu deosebită atenție pentru a nu afecta structura, mai ales în cazul unei ambarcațiuni, unde structura bordajului este un element de bază pentru siguranța bărcii.

Am folosit un echipament IBIX 25, ca material de sablare nisip australian de granulație mică și compresorul mobil pentru necesarul de aer comprimat.

După cum se vede și în pozele de mai jos, am reușit să îndepărtăm cu succes mai multe straturi de vopsea, fără a afecta structura, lăsând loc pentru un tratament nou de acoperire al bordajului și bucuria de a contribui la procesul de recondiționare.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CONTACT

Ne puteți contacta la numărul de telefon (+40)742-446.516 de Luni până Vineri în intervalul orar 08:00-16:00, pe email-ul info@meridianinvest.ro sau completați formularul de mai jos și vă vom contacta noi în cel mai scurt timp.

6 + 10 =